3 voordelen van gebruikte BMW onderdelen

BMW staat bekend om zijn bouwkwaliteit dankzij de hoogwaardige onderdelen. Net als auto’s van andere merken, hebben BMW auto’s ook onderdelen die kapot gaan en vervangen moeten worden. Wanneer een onderdeel in je BMW aan vervanging toe is, heb je  twee opties: nieuwe BMW onderdelen of gebruikte BMW onderdelen kopen. In dit geval kopen veel mensen liever gebruikte onderdelen dan nieuwe. Ze kiezen voor gebruikte onderdelen vanwege de volgende 3 voordelen. Lees verder!

Ze zijn goedkoper dan nieuwe onderdelen

De belangrijkste reden waarom mensen gebruikte BMW parts kopen, is omdat ze doorgaans goedkoper zijn dan nieuwe onderdelen. Dit is natuurlijk logisch. Gebruikte onderdelen zijn onderdelen die enige tijd in gebruik zijn geweest en enige slijtage vertonen. Het verschil in prijs tussen nieuwe onderdelen en gebruikte onderdelen is echter behoorlijk groot. Een gebruikt onderdeel is meestal ongeveer de helft of zelfs minder dan de helft van de prijs van een gloednieuw onderdeel. Met zo’n aanzienlijk prijsverschil kun je veel geld besparen door gebruikte onderdelen te kopen in plaats van nieuwe, vooral als er veel onderdelen aan vervanging toe zijn.

Ze zijn meestal nog in goede staat

Sommige mensen denken dat gebruikte onderdelen niet zo goed zijn als nieuwe, maar dat is helemaal niet waar. In feite zijn de meeste gebruikte onderdelen in bijna dezelfde staat als hun gelijkwaardige nieuwe. Ze zijn ofwel uit een oudere auto gehaald die is onderhouden of relatief recent zijn vervangen voordat ze werden verkocht. Een onderdeel van een oudere auto is na jarenlang gebruik misschien niet in zo’n goede staat. Het kan zijn dat de eigenaar tijdens deze jaren ook een aantal onderdelen vervangen heeft. Hierdoor kan het nog steeds in vrij goede staat zijn. Wanneer je gelukt hebt kun je zelfs een gloednieuw onderdeel krijgen voor de helft van de prijs.

Onderdelen voor auto’s van bijna elk bouwjaar en model

Wanneer je op de website van Offenga kijkt, heb je toegang tot meer artikelen dan die beschikbaar zijn bij een officiële dealer. Deze onderdelen worden vaak beperkt door wat de fabrikant produceert en wat distributeurs bereid zijn om te verkopen tegen bepaalde prijzen. Maar wanneer op zoek gaat naar onderdelen bij Offenga, kun je vrijwel elk onderdeel van bijna elk jaar van elk merk of model vinden. In sommige gevallen hebben ze zelfs onderdelen van auto’s die niet meer in productie zijn. Dus als het onderdeel dat je zoekt niet meer in productie is, is het tweedehands exemplaar eigenlijk je enige keuze.