Wat een duidelijke rittenregistratie wel niet voor je kan betekenen

Als ondernemer heb je vaak genoeg te maken met administratie en regelgeving. Zoals de rittenregistratie, die verplicht is voor alle zakelijke kilometers die je rijdt. Dit kan een redelijke last zijn, maar het is verplicht en belangrijk voor je belastingaangifte. Gelukkig biedt een duidelijke rittenregistratie meer voordelen dan alleen voldoen aan de wetgeving. In deze blog zal ik je vertellen hoe een goede rittenregistratie je kan helpen om geld te besparen, je tijd te optimaliseren en meer grip te hebben op je wagenpark.

Voorkom onnodige belastingafdracht

Een duidelijke rittenregistratie is niet alleen verplicht, het kan je ook helpen om geld te besparen. Door inzichtelijk te maken welke ritten zakelijk waren en welke privé, kun je op een correcte manier de fiscale bijtelling berekenen. Een vervelende boete of naheffing kan zo voorkomen worden. Daarnaast heeft een sluitende rittenregistratie recentelijk ook meer profijt opgeleverd omdat de belastingdienst strenger is gaan controleren.

Optimaliseer je tijd

Met een rittenregistratie krijg je meer inzicht in welke routes je aflegt en hoe lang je erover doet. Door deze informatie goed bij te houden, kun je je rijdend personeel efficiënter inplannen met minder overuren en bespaar je zo tijd en kosten. Daarnaast wordt het makkelijker om op tijd te leveren en kan er beter worden ingespeeld op onverwachte verkeersomstandigheden, wat de klanttevredenheid weer verbetert.

Meer grip op wagenpark

Een duidelijke rittenregistratie kan je helpen om meer grip te krijgen op je wagenpark. Dit omdat het inzichtelijk maakt hoeveel kilometers er met welke auto gereden worden en hoe lang er mee gereden wordt. Dit maakt het eenvoudiger om te bepalen welke auto’s nog wel optimaal functioneren en waar het wagenpark kan worden geoptimaliseerd.

Voorkom discussies

Een goede rittenregistratie voorkomt in de eerste plaats discussies met de fiscus, maar ook intern in het bedrijf. Zo kan er geen discussie ontstaan over wie welke kilometers op welke dag heeft gereden en of het de juiste rit is. Een correcte rittenregistratie voorkomt onduidelijkheid en bespaart veel tijd en frustratie.

Verminder brandstof- en onderhoudskosten

Een sluitende rittenregistratie kan zorgen voor een duidelijk beeld van het rijgedrag van je personeel. Als er veel onnodige omwegen worden gemaakt of als er te snel en agressief wordt gereden, kun je dat aflezen uit de rittenregistratie en hierop bijsturen. Hierdoor kan er bespaard worden op brandstof- en onderhoudskosten en duurzamer gereden worden.

Conclusie

Een goede rittenregistratie biedt dus meer voordelen dan alleen het voldoen aan de wetgeving. Het kan je helpen om geld te besparen, je tijd te optimaliseren en meer grip te hebben op je wagenpark. Met de moderne softwareoplossingen die op de markt zijn, kan het bijhouden van een rittenregistratie zelfs eenvoudig worden geautomatiseerd. Dit zorgt ervoor dat de administratieve last drastisch wordt verminderd en dat je je kunt bezighouden met datgene waar je bedrijf echt voor staat. Kortom, investeer in een goede rittenregistratie – het zal je rendement zeker ten goede komen.

Bron: FleetGo.nl