De belangrijkste manieren om te zorgen dat de accu van je e-bike langer meegaat

De meest gestelde vragen en de meeste klachten over e-bikes gaan over de accu. Dit is logisch, want de accu kost gemakkelijk een paar honderd Euro. Geen kleine uitgave. Dus natuurlijk wil je dat de accu dan een paar jaar mee gaat.

De meeste accu’s hebben een leven van ongeveer 500 ladingen en dus is het niet echt in jaren uit te drukken, hoe lang je kunt verwachten dat de accu mee zal gaan. Ondanks dit zijn er toch veel bedrijven die een garantie geven voor een bepaalde tijdperiode, wat natuurlijk geweldig is voor mensen die heel veel fietsen.

Favoriet: Elektrische fiets kopen goedkoop – Fastfuriousscooters.nl

Daartegenover, zijn er ook accu’s te koop die 1000 ladingen beloven, maar er niet bij zeggen dat je dit wel binnen een paar jaar moet doen omdat er na verloop van tijd chemische veranderingen plaats vinden in de accu.

Aanbevolen: Moeder e-bike kopen of leasen bij FastFuriousscooters.nl

Hier volgen de vier belangrijkste manieren om te zorgen dat je de accu van je e-bike zo lang mogelijk kunt behouden:

  1. Veel mensen beschadigen de accu al voordat het aantal ladingen is bereikt, bijvoorbeeld door het te laten vallen. Voorkom fysieke beschadiging als je wilt dat de accu lang bruikbaar blijft.
  2. Je moet de batterij niet aan de oplader laten als hij klaar met laden is. Als je je fiets altijd aan de oplader zet en soms dagenlang erop laat zitten, zal hij minder lang mee gaan.
  3. Als je altijd volle kracht gebruikt, zal de batterij snel leeg gaan en dus vaker geladen moeten worden. Onthoud dat het aantal ladingen meer invloed op de levensduur heeft, dan de leeftijd van de accu.
  4. Ook al zijn de meeste batterijen beschermd tegen diepontlading, is het beter om niet te fietsen totdat de batterij helemaal leeg is. En laad het liever na ieder ritje op, dan steeds meerdere ritjes te wachten tot de batterij leeg is.