BMW chiptuning: Dit is wat je moet weten

Ben jij al bekend met BMW chiptuning? Dankzij deze manier van tunen is er namelijk meer vermogen uit jouw auto te halen. Alleen moet je dan wel weten wat je allemaal kunt verwachten. Er zijn namelijk ook keuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast zijn er verschillende specialisten die deze werkzaamheden voor jou uit kunnen gaan voeren, waardoor het ook niet altijd makkelijk wordt. Een van de specialisten waar je kunt gaan kijken is EQ Performance. Maar wat is het precies en wat zijn de mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek wat je allemaal moet weten.

BMW chiptuning voor meer vermogen

Bij een BMW worden de meeste auto’s aangevoerd door een electronic control unit. Deze unit regelt hoeveel brandstof er ingespoten wordt, wat de turbodruk is en het ontstekingstijdstip. Bij BMW chiptuning wordt de software op een dusdanige manier bewerkt dat hier zaken aan veranderd kunnen worden. Daarbij wordt gekeken naar de maximale belasting van de motor van jouw auto. Er hoeft fysiek niets veranderd te worden aan de motor, waardoor er geen beschadigingen plaats kunnen vinden en alles weer te herstellen is indien er fouten optreden. Je kunt hierdoor zonder problemen meer vermogen creëren.

De prestatieverbetering is te merken

Bij BMW chiptuning worden de parameters dus opnieuw ingesteld. Bij de meeste motoren zou dit kunnen leiden tot 20 tot 30 procent meer vermogen. De prestatieverbetering ga je gelijk merken. Je auto gaat namelijk sneller optrekken en tegelijkertijd zul je ook de topsnelheid verhoogd hebben. Als je jouw rijstijl niet gaat veranderen, ga je minder brandstof verbruiken tijdens jouw ritten. Het rendement is namelijk ook verhoogd. Het enige waar je dan nog rekening mee moet houden is de reactiesnelheid van de auto, zodat je hierop in kunt gaan spelen tijdens het rijden.

Informatie naar de motor sturen

Wanneer je de BMW chiptuning uit laat voeren, dan hoeft hier niet veel voor gedaan te worden. De programma’s worden in de software geïmplementeerd, zodat er gelijk meer mogelijk is met de auto. Alle informatie wordt namelijk aangepast en geheel naar wens gemaakt. Het vermogen dat je ervoor terugkrijgt, zal ervoor zorgen dat je veel meer rijcomfort gaat krijgen. De sensoren worden immers volledig naar wens aangepast en de informatie zal op een goede manier naar de motor gestuurd gaan worden. De ingrepen die gedaan worden door het tunen, helpen jou om beter de weg op te kunnen.

De wensen doorspreken met de specialist

Met BMW chiptuning hoef je zelf niet meer aan de slag. Alles wordt namelijk voor jou gedaan. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw wensen te bespreken met de specialist. Je hebt altijd het beste resultaat aan de hand van wat jouw auto aan zou kunnen en kunt er het maximale uit halen. Voor jou kan het daarom alleen maar voordelen opleveren. En is het niet naar wens? Dan is het weer eenvoudig aan te passen. Er hoeft immers fysiek niets aangepast te worden om de resultaten te behalen. Ga voor meer informatie naar eqperformance.nl.